Welkom op de website van Arty Farty Life"life is art, and art is life"
Menu
Gebakken cassave met vegan knoflooksaus
Wat een heerlijk weer vandaag! Dit weer leent zich er voor om lekker buiten te zijn en buiten te eten. Van de week heb ik een cassave gekocht bij de toko. Want ik wilde wel eens proberen hoe dat smaakt en hoe je dat uberhaupt moet koken. Ik heb ze gebakken en lekker opgegeten in het zonnetje met vegan knoflooksaus. Het was een leuk en lekker experiment.
Waar smaakt het naar?
Ik vind de smaak in het midden hangen tussen aardappel en aardpeer. Hij ruikt naar avocado, en zo voelt zijn schil ook aan. De structuur bestaat uit lange verzels. Het is net alsof je kip zit te eten wat dat betreft. Ik denk dat ik binnenkort ook een experiment ga doen met gebakken cassave, gegrilde paprika en vegan balletjes op een spies van de bbq, want volgens mij is dat een topcombi. Dus dat wordt binnenkort vervolgd ;)
Cassave heeft niet zo super veel smaak van zichzelf, dus je doet er goed aan het goed op smaak te brengen met peper en zout, of er een lekkere saus / citroensap aan toe te voegen. Lees hier hoe ik mijn vegan knoflooksaus heb gemaakt.
En zo maak je het
Cassave heeft een harde schil, dus je zal een flink en scherp mes moeten gebruiken om de schil van deze wortel af te snijden. Na het schillen kwam ik witte en donkere / beurze plekken tegen, maar die zijn helemaal niet erg. Je kunt ook de donkere plekken eten.
Ik heb de cassave in blokjes gesneden en toen 10 minuten gekookt in water met flink wat zout er in. Toen ik mijn mespunt makkelijk in de blokjes kon steken, heb ik de pan afgegoten. Daarna heb ik de blokjes nog 5 minuten in een schaaltje uit laten dampen zodat het overtollige vocht kon verdampen.
Toen heb ik ze 10 minuten gebakken in flink wat olie (wat het zuigt aardig wat olie op!), en natuurlijk met nog wat zout en peper. Het maffe is, dat die beurse stukjes tijdens het bakken eerst heel taai en hard worden, maar zodra de stukjes en krokant korstje krijgen, worden die plekken lekker zacht en proef je er uiteindelijk helemaal niets meer van.
Jum jum
Wat fijngesneden komkommer is er ook lekker bij als rauwkost. Tijdens het proeven ontdekte we dat niet alleen een citroenwatertje, maar ook Duvel tripel citrus er super lekker bij smaakt. Heerlijk die zon... us lucky bastards!