Welkom op de website van Arty Farty Life"life is art, and art is life"
Menu
Vegan broccolisoep recept
Ken je dat, zo'n broccoli die als laatste overblijft in de koelkast? Zoals er vroeger tijdens gym altijd wel één iemand als laatste werd uitgekozen als teamgenoot. Blijkbaar is de rest toch lekkerder... zielig! Maar hoe redden we die broccoli van de ongewisse verdrogings- en vergelingsdood? Wel, maakt er soep van! Samen met courgette. Dit is mijn recept:
Snij de ui in ringen en de knoflook in grove stukken. Fruit deze met wat olijfolie op de bodem van de soeppan tot ze goudbruin gebakken zijn. Giet dan het water in de pan. Voeg de bouillonblokjes, de mosterd, worcestersaus en zout toe. Schil de aardappels, snij de aardappels, de broccoli en de courgette in grove stukken en breng het geheel aan de kook tot de groenten gaar zijn.
Pureer het geheel, als de water nog heet is, met een staafmixer tot een gladde maar stevige en gebonden soep. Breng de soep op smaak met peper, en klaar ben je!
Ik heb de soep aangekleed met mosterdzaadjes, boekweit, eetbare viooltjes, zwarte sesamzaadjes en olijfolie. Missie broccoli redden geslaagd!
Tip van Jip: deze soep is nog lekkerder als hij na het afkoelen een avond in de koelkast heeft gestaan. Dan heeft hij nog meer smaak!